У Плетенчука запитали, чи можна завадити логістиці постачання боєприпасів з КНДР / колаж УНІАН, скріншоти

Щоб зменшити можливості російських окупантів в обстрілах України, потрібно перерізати логістику, яку Росія використовує для постачання боєприпасів, у тому числі з Північної Кореї, заявив речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук.   

Зокрема, в етері "Еспресо" у Плетенчука запитали, чи можна завадити логістиці постачання боєприпасів з КНДР, якщо вони йдуть до ворога морем.   

"Військово-морська логістика в тому вигляді, як вона існувала минулого року, вже не працює", - наголосив речник ВМС.

Відео дня

Він нагадав про ураження великих десантних кораблів РФ біля узбережжя тимчасово окупованого Криму: "Новочеркаськ" - у грудні 2023 року, "Цезар Куніков" - у лютому 2024 року, а також про залізничні поромні переправи, які більше не працюють.

Кримський міст потрібно знищити - Плетенчук

За словами Плетенчука, наразі залишається незаконно побудований Керченський міст, яким, ймовірніше за все, перекидають озброєння, боєприпаси. Хоча значно навантажувати міст росіяни побоюються. Зараз росіяни більше користується автомобільними шляхами, заявил речник.

"Тому так важливо знищувати - починаючі з кораблів забезпечення, та закінчуючи такими шляхами сполучення, як комбінований мостовий перехід - Керченський міст", - підкреслив Плетенчук.

Крім того, він прокоментував інформацію, яку оприлюднили партизани "Атеш" щодо транспортування ракет С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту.

"Насправді в них (росіян - УНІАН) є потреба у поповненні запасів, тому що без роботи ці комплекси в Криму не залишаються. Росіяни дійсно стягнули туди досить велику кількість великого ППО, як його називають. Й роблять це не дарма - ракети їм потрібні", - сказав військовий.

Він додав, що окупанти зараз намагаються захистити цей шляхопровід більше, ніж деякі не менш важливими об'єктами на території самої РФ.

КНДР постачає Росії снаряди - що повідомлялося

Нагадаємо, як написав американський журнал Foreign Policy, північнокорейські зношені артилерійські снаряди утримують Росію в бою. Йдеться, що поставки старих і часто ненадійних боєприпасів із КНДР за останній рік стали однією з найбільших загроз здатності України протистояти наступу російських військ.

З посиланням на експертів зазначається, що станом на поточне літо в Росію було відправлено щонайменше 2 мільйони снарядів, багато з яких були старими, зіпсованими або якоюсь мірою несправними.

Вас також можуть зацікавити новини: