Жирохов пояснив, як впливає на хід війни знищення російських складів з озброєнням / колаж УНІАН, кадри з відео

Удари по російських складах із озброєнням не призводить до глобальних проблем зі снарядами в окупаційній армії РФ. Таку заяву зробив військовий аналітик та історик Михайло Жирохов.

"Не потрібно перебільшувати значення всіх цих складів. На жаль, боєприпасів у росіян дуже багато. Кожен такий склад має певну номенклатуру боєприпасів. Там не можуть зберігатися одночасно ракети, міни, бомби тощо", – пояснив він в етері телеканалу "Київ24". 

Жирохов зазначив, що кожен склад проєктувався під певну номенклатуру боєприпасів. Тому знищення таких складів призводять до зменшення використання певних снарядів на обмежений час, каже він.

Відео дня

"Потім логістика змінюється, і ці снаряди йдуть на фронт далі. Зрозуміло, що вони (запаси, – ред.) не гумові. Але деяких снарядів у часи існування Радянського Союзу було вироблено ну дуже багато. Тому жодних глобальних проблем у росіян немає", – резюмував експерт.

Удари по російських складах

9 жовтня у Генштабі ЗСУ повідомили, що Сили оборони України успішно уразили базу зберігання ударних дронів "Шахед", якими РФ тероризує українські міста. Удару завдали по базі, що розташована в районі населеного пункту Октябрський у Краснодарському краї Росії. За наявною інформацією, там зберігалося близько 400 БПЛА.

Раніше українські сили вдарили по складу КАБів та боєприпасів окупантів під Брянськом. Очільник Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони Андрій Коваленко розповів, що уражений арсенал знаходиться всього за 114 км від кордону з Україною.

Вас також можуть зацікавити новини: