У 79-й ОДШБ розповіли, куди проривається ворог/ фото facebook.com/UALandForces

Російські окупанти намагаються прорватися до міста Курахове Покровського району Донецької області. Про це сказав представник прес-служби 79-ої Окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Орест Дрималовський в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що плани ворога зрозумілі - після захоплення Вугледару рухатися на Курахове.

"Кидають великі сили на прорив, зокрема, оборони 79-ї ОДШБ в районі села Костянтинівка.  У жовтні вже було два масовані штурми", - розповів Дрималовський. 

Відео дня

За його словами, ворог на Курахівському напрямку не боїться застосувати свою техніку і атакує колонами. Він зазначив, що 1 жовтня окупанти кинули в бій 19 одиниць бронетехніки, а вчора, 3 жовтня, - 10 одиниць бронетехніки.

"Наші десантники фактично помножили цей російський штурм на нуль. З 10 одиниць техніки наші воїни вразили 7 – танк  і 6 бойових броньованих машин з десантом. 20 окупантів в цій атаці загинуло і ще понад 20 були поранені. Але очевидно окупанти відчули кров і намагаються пришвидшити свій наступ, проте наші воїни роблять все, щоб ці плани ворога зламати і завдати йому відчутних втрат. Ситуація залишається дуже напруженою", - наголосив представник прес-служби 79-ї ОДШБ.

За його словами, кожна така атака закінчується для ворога втратами до 10 одиниць бронетехніки. "Цей район, де стоять миколаївські десантники, поблизу села Костянтинівка у Мар’їнській громаді – це  фактично кладовище російської бронетехніки. Якщо подивитися з висоти пташиного лету, то це фактично сотні спалених російських танків та іншої бронетехніки".

Ситуація на східному фронті - новини

Як повідомляв УНІАН, військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що російські війська мали перевагу на Вугледарському напрямку, тому ЗСУ довелося відійти. За його словами, тепер ворог буде контролювати панівні висоти, а українським захисникам доведеться відходити фактично до укріплених рубежів. Він зазначив, що ворог, імовірно, продовжить наступ далі на північний захід і будуть рухатися в бік Курахового.

А як повідомляв військовий експерт, співробітник Служби безпеки України Іван Ступак, російські окупанти хочуть розірвати Донецьку область на дві частини - умовну північ та умовний південь, щоб повністю окупувати її.

Вас також можуть зацікавити новини: