Коваленко розповів, як можна протидіяти російським розвідувальним дронам / фото Олександра Коваленко

Мобільні групи, які протидіють ударним БПЛА типу "Шахед", не будуть ефективними проти російських розвідувальних дронів. Про це заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Якщо ми говоримо про "Орлан-10", – це розвідувальний дрон. "Орлан-10", Supercam, ZALA, "Картограф" та інші – це все розвідувальні БПЛА, які діють на межі висот 5-6 кілометрів. Сухопутна мобільна група перехоплення, яка ефективна проти "Шахеда", не дієва проти цих засобів. Тому що "Шахед" літає на висоті 1-1,5 кілометра, ці – 5-6 кілометрів", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24".

За його словами, рішенням може стати використання легкої авіації. Прикладом цього стала Одеса, де це питання намагаються вирішити використанням поршневого літака "Як-52".

Відео дня

"Полювання за розвідувальними БПЛА влаштовують саме за допомогою цих літаків. Виникає питання: немає пілотів у Дніпрі, немає пілотів у Запоріжжі? Немає пілотів у Полтавській області, щоб перехоплювати "Орлани" до виходу на їхню позицію проведення розвідувальних операцій?! У тому то й питання, що вони є. Але де вони? Чому вони зараз не допомагають своїм містам, щоб вони (російські окупанти, – ред.) не наносили такі криваві терористичні удари ракетною зброєю?" – додав Коваленко.

Як Україна може боротися з російськими розвіддронами

Авіаційний експерт Анатолій Храпчинський вважає, що використання літаків Як-52 проти російських розвідувальних БПЛА – це дієвий метод боротьби, однак проблема є більш глобальною.

За його словами, допомогти також може створення систем низьковисотного радіолокаційного поля. Це дозволить виявляти такі повітряні об'єкти та знищувати вже різними типами механізмів

Вас також можуть зацікавити новини: