Окупанти продовжують наступ на Вовчанському та Липецькому напрямках / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Російсько-українська війна триває й окупанти не припиняють спроб прорвати українську лінію оборони на Харківському напрямку, повідомив в ефірі телемарафону Віталій Саранцев – представник відділу комунікацій оперативно-тактичного угрупування військ "Харків". 

"Російські окупаційні війська продовжують наступальні дії на Вовчанському та Липецькому напрямках. Намагаються вклинитися в оборону наших військ. Протягом минулої доби відбулося 15 бойових зіткнень, від початку цієї доби – 5. Також ворог продовжує бомбовий терор, завдаючи авіаційних ударів КАБами. Вчора було скинуто 28 одиниць, сьогодні було здійснено 2 скиди", – розповів Саранцев.

Він також додав, що російські окупанти на цьому напрямку не шкодують особового складу, через що мають стабільно високі втрати. 

Відео дня

"Втрати ворога протягом минулої доби склали понад 160 осіб. У середньому противник втрачає на цьому напрямку 100-120 осіб щодоби. Від початку цієї доби втрати ворога сягнули близько 30 осіб. З метою поповнення втрат противник вимушений вводити резерви та робити переміщення військ з інших напрямків", – додав Саранцев.

За словами речника ОТУ "Харків", одним з основних напрямків російських окупантів на Харківщині лишається Вовчанськ, де продовжують точитися важкі бої. 

"Вовчанськ продовжує перебувати на вістрі атаки російських військ. Вони цілодобово намагаються штурмувати наші позиції. Ситуація там дуже й дуже мінлива і вона ускладнюється тим, що бойові дії відбуваються в умовах міської забудови", – сказав Саранцев.

Російсько-українська війна - інші важливі новини

За інформацією від аналітиків DeepState, росіяни досягли певних успіхів у Донецькій та Луганській областях, просунувшись в районі чотирьох населених пунктів. Відомо, що ворог просунувся біля Стельмахівки, Макіївки, Євгенівки та Невельського.

Тим часом у НАТО розробляють план на випадок обрання Трампа наступним президентом США. Зокрема, в Альянсі планують призначити відповідального за довгострокову допомогу Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: