За день підрозділ артилеристів виявляє рух від 100 до 200 російських військових / колаж УНІАН, фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, BILD

Військовий оглядач Юліан Рьопке побував у командному пункті української армії в місті Селидове Донецької області.

Як пише BILD, звідти оператори дронів і артилеристи не дають російській армії прорватися на Покровському напрямку, наступ на якому триває останні місяці.

"Тут ми спостерігаємо за підступами противника, які йдуть із Михайлівки та по флангах. Коли виявляємо певну кількість сил противника, наносимо по ньому вогонь", - розповів Андрій, військовослужбовець ЗСУ та командир артилерійського підрозділу.

Відео дня

За його словами, російські військові зараз використовують тактику малих груп - збираються в кількох районах силами 50-100 осіб, звідки вже намагаються підійти на околиці Селидового та закріпитися там для подальшої атаки.

"Але противник не може дійти до свого останнього району накопичення і зібрати там ті сили, які потрібні для наступу на Селидове. Тому останні пару-трійку днів росіяни намагаються атакувати по флангах і обійти Селидове з двох боків", - додав військовий.

Він зазначив, що на день його підрозділ виявляє рух від 100 до 200 російських військових. З них, за його словами, до останнього укріпрайону перед Селидовим доходять 5-10% - усі інші або гинуть, або отримують важкі поранення.

"Хто зайшов на нашу землю, хто зайшов у наші райони відповідальності, вже живим не йде. Малими групами вони нас зараз взяти теж не можуть. Техніку намагалися використовувати - дійшло до того, що ми затрофеїли у них танк T-72Б3, чим їх дуже сильно розлютили. Тепер вони намагаються взяти нас по флангах. Будемо відверто, трохи в них це виходить, але не настільки, щоб ми почали дуже сильно нервувати", - додав Андрій.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Існує загроза, що Сили оборони втратять контроль над Вугледаром і більше того,захисники міста можуть опинитися в оточенні. Про це сказав військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, коментуючи ситуацію на цій ділянці фронту і повідомлення, що через Водяне і Пречистівку ворог хоче замкнути кільце навколо Вугледара.

Вас також можуть зацікавити новини: