Єгор Фірсов сказав, де можуть активізуватися російські окупанти / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Наприкінці жовтня 2024 року російські окупанти можуть відновити наступальні дії в напрямку Покровська Донецької області. Таку заяву зробив головний сержант роти ударних БПЛА Єгор Фірсов.

"Покровську буде дуже тяжко. Нам ні в якому випадку не слід розслаблятись. Зараз ми спостерігаємо, що противник продовжує концентруватись трохи нижче від Покровська. Зокрема, Селидове, Вугледар та Курахове. Там вони хочуть розгортати активні бойові дії. Тому так сталось, що бойові дії на Покровському напрямку трішки вщухли. Втім, я вважаю, що наприкінці жовтня, на початку листопада, ворог повернеться безпосередньо до Покровська. Це не будуть лобові атаки. Армія РФ, гадаю, спробує обійти й оточувати місто", – сказав військовий в етері телеканалу "Еспресо". 

Фірсов зауважив, що завдання Сил оборони – завдати окупантам величезних втрат на Покровському напрямку. Він нагадав, що хоча Бахмут і захопили, у боях за це місто була повністю знищена російська ПВК "Вагнер", а це призвело до внутрішньополітичних проблем в Росії. 

Відео дня

"Під Авдіївкою було знищено від 12 тис. особового складу армії РФ. Відповідно така ж задача стоїть і зараз перед нашими підрозділами", – констатував військовослужбовець. 

Війна в Україні: інші прогнози

Ветеран АТО, екс-командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий прогнозує, що після захоплення Вугледара російські окупанти можуть "повернутися на Покровськ". За його словами для розвитку наступу в напрямку Дніпра чи Запоріжжя у противника сил немає. 

Водночас ветеран армії США і письменник Адріан Боненбергер заявив, що якщо Захід примусить Україну до миру на умовах РФ, це породить масштабну хвилю еміграції укранців. У кінцевому результаті, близько 8-12 мільйонів людей, якщо не більше, опиняться в Європі та США без надії на повернення.

Вас також можуть зацікавити новини: