Військовий оцінив здібності російських військових / Колаж УНИАН, скріншот

Російські солдати можуть бути не дуже розумними і неосвіченими, але як бійці вони підготовлені достатньо добре. Про це розповів "Українському Радіо" командир екіпажу безпілотних авіакомплексів "Кара небесна" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії України Андрій Отченаш.

"Насправді потрібно розуміти, що тупий ворог – це не поганий ворог. Тупий інтелектуально не означає, що це поганий піхотинець, солдат, виконавець. Їх як особовий склад, як військовослужбовців готують достатньо добре", - пояснив він.

Російський солдат може не знати елементарної шкільної програми, і це ознака його інтелектуальної деградації, але як військовослужбовець він свою роботу виконує, зазначив Отченаш. Саме тому росіяни спроможні просуватися по всій лінії фронту, хоч і ціною величезної кількості життів.

Відео дня

Він також зазначив, що активний наступ росіян триватиме доти, доки вони будуть спроможні мобілізовувати по 30 тисяч людей щомісяця та набирати ще людей на контракт. Росія мотивує людей великими фінансами, наприклад, в Білгородській області наразі одноразова підтримка зараз становить 3 млн рублів.

"Чи купляє це людей? Однозначно, що купляє, тим більше, коли ти інтелектуально неосвічена людина і це, по факту, єдиний варіант заробити настільки великі гроші за своє життя. Тому в них є резерви і достатньо потужні", - зазначив військовий.

Водночас, каже Отченаш, росіяни "вмирають швидше, ніж поповнюються". А з настанням зими, коли штурмові дії зменшаться, зокрема й через погодні умови та холод, РФ матиме змогу поповнити резерви.

Війна в Україні - прогнози

Американський військовий експерт Майкл Кофман вважає, що чисельна перевага Росії над Україною може почати зменшуватися вже до кінця цього року. За його прогнозом, Росія найближчим часом не залишиться без ресурсів, проте темпи її наступальних операцій суттєво сповільняться. 

Наразі російські окупанти не полишають намірів просунутися вглиб української території. Зокрема, пресофіцер 26-ої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков зазначав, що Часів Яр залишається для ворога пріоритетним напрямком, бо  місто розташоване на максимальній висоті саме в цьому регіоні, а в низині - агломерація Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Слов’янськ.

Вас також можуть зацікавити новини: