Тимочко сказав, в якому разі Сили оборони відступатимуть на Сході / колаж УНІАН, фото DeepState, кадр з відео

Триває війна РФ проти України, і на східному фронті точаться запеклі бої. Якщо виникне ситуація, де доведеться втрачати або території, або військові зʼєднання, Сили оборони будуть відходити, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

"Курахівський напрямок буде одним з важливих, але не найважливішим. Цю лінію потрібно розглядати спільно: Вугледар – Курахове – Покровськ. Так, це серйозний напрямок, на якому ворог намагатиметься проводити наступальні дії. Тим паче, вони в цю сторону вибудували всю логістику, яку могли. Будемо чесні, це напрямок, на якому вони сподіваються взяти хоча б якийсь оперативний результат", – пояснив він в етері телеканалу "Еспресо". 

За словами Тимочка, якщо зʼявиться потреба відходу Збройних сил, вони будуть відступати, "як би болюче це не звучало для українських громадян". Він додав, що нікому не хочеться втрачати території, але варто розуміти, що "це війна за виживання країни".

Відео дня

"Насправді, з однієї сторони велика територія є окупована ворогом, але в нас є в чотири-п’ять разів більша територія, де ми незалежні, де ворог не зумів зайти, де ми формуємо наші резерви і логістику, і де ми маємо плацдарм для захисту та діяльності. Так, нікому не хочеться втрачати навіть клаптик території, але ми маємо розуміти, що це війна за виживання країни", – констатував гість етеру.

Війна в Україні: це варто знати

Українські захисники можуть опинитися в оточенні на Донеччині. Про такий ризик попередив військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. За його словами, Сили оборони можуть втратити контроль над Вугледаром.

Водночас військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов каже, що ця осінь може бути вирішальною у війні. Він зазначив, що ресурси ворога на межі. У противника є завдання – до зими захопити якомога більші території України. Тож окупанти "намагаються за будь-яку ціну, спаливши всі резерви, цієї осені добитися максимуму".

Вас також можуть зацікавити новини: