Дикий пояснив, що означатиме відправлення військових КНДР на війну проти України / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Якщо КНДР відправить свої війська для допомоги Росії у війні проти України, це докорінно змінить формат цієї війни. Тоді Заходу доведеться переглянути не тільки масштаби наданої Україні допомоги, а й свою роль у цьому конфлікті.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу Freedom ветеран АТО, екс-командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий. За його словами, північнокорейські військові стануть для Москви "витратним матеріалом". При цьому перспективу появи військовослужбовців КНДР на фронті в Україні він назвав "вкрай неприємною".

"Наскільки б не виявився цей витратний матеріал небоєздатним, а найімовірніше, він буде абсолютно непідготовленим до такої війни, його кількість може стати серйозним чинником. Якщо товариш Ин, умовно, надішле сюди мільйон своїх бійців, то навіть якщо це будуть надпогані бійці, то мільйон – це все одно мільйон", – продовжив він.

Відео дня

Ветеран нагадав, що поставлені Росії північнокорейські снаряди виявилися дуже поганими – не вибухає ледве не кожен четвертий, багато взагалі вибухає в стволах. Але кількість цих снарядів, переданих Москві, сягнула вже трьох мільйонів, тоді як європейські союзники України досі не вийшли на мільйон снарядів на рік.

"Я думаю, що з солдатами може бути така сама історія. Вони будуть огидної якості, але якщо буде ухвалено рішення, що Північна Корея вступає у війну, кількість їх може бути дуже значущою. Але це змінюватиме все. Прямий вступ північнокорейської армії у війну – це взагалі інший формат цього конфлікту. І це, звісно, викличе зовсім іншу реакцію Заходу", – прогнозує він.

Дикий зазначив, що поки що Захід прагнув зробити все, щоб ця війна не переросла у світову, а залишилася локалізованою. І ці спроби уникнути ескалації вкрай дорого коштують Україні, каже ветеран.

"Але якщо раптом сюди приїжджає півмільйона чи мільйон північнокорейських солдатів, це означає, що вся політика неескалації взагалі не спрацювала, а спрацювала навпаки. Це точно не зможуть визнати ні в Білому домі, ні в Берліні. Якщо КНДР безпосередньо вступає у війну, Заходу доведеться абсолютно переглянути той масштаб допомоги, яка нам надається, і свою роль у цьому конфлікті", – резюмував Євген Дикий.

Війська КНДР в Україні: що передувало

Днями Міністерство оборони Республіки Корея (Південна Корея) заявило, що КНДР може спрямувати війська в Україну на підтримку Росії. Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, схожий на військовий союз, можливість такого розгортання є дуже ймовірною, заявив очільник міністерства Кім Йонг Хен.

Глава Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко зазначив, що північнокорейські військові вже є в нашій країні. На окупованих територіях присутній обмежений контингент інженерних військ.

Вас також можуть зацікавити новини: