Ветеран АТО впевнений, що в України є всі передумови для перемоги у наступному році / скріншот

Наступний рік може стати роком контрнаступу ЗСУ і перемоги України, для цього є всі необхідні передумови. Однак щоб досягти цієї мети, потрібно вирішити лише одну проблемну ситуацію, яка забезпечила б Україні належні сили та резерви. Про це розповів ветеран російсько-української війни Євген Дикий в коментарі 24 Каналу.

Він зазначив, що у російської армії, хоч і повільно, але закінчуються ресурси для ведення бойових дій, і цим варто скористатися. Зокрема, на думку експерта, бронетехніки й артилерії у росіян залишилось на рік, хоча, за кількістю живої сили показники кращі.

Водночас, за словами Дикого, для успішного контрнаступу у ЗСУ мають бути належні сили й резерви, але цього в Україні він поки що не бачить, оскільки все ще продовжуються проблеми з мобілізацією. Він зазначив, що після ухвалення змін до закону про мобілізацію у травні відбувся підйом, і впродовж 3-х місяців було набрано значно більше людей, аніж попередні 1,5 року. Але зараз знову спостерігається спад.

Відео дня

"Якщо ситуація буде такою, то про який контрнаступ мовиться? В Україні не вистачило резервів утримати Вугледар. Бійці 72-ї бригади зробили все можливе і навіть більше. Питання не в тому, що щось недоробила ця бригада, а в тому, чому поруч з нею не з'явилась інша – свіжа, не потріпана за декілька років війни, яка б її посилила. Тоді Вугледар досі був би наш. Однак цієї бригади нема, бо її не сформували, бо триває саботаж мобілізації", – зауважив військовий.

Водночас він впевнений, що якщо проблема з мобілізацією буде вирішена в найближчі декілька місяців, то Україна матиме всі шанси на переможний контрнаступ у 2025 році:

"Є всі об'єктивні передумови для перемоги у 2025 році, якщо буде мобілізована достатня кількість людей. Бо ворог хоча й дуже повільно, але просідає, в нього закінчуються резерви".

Водночас, якщо ставлення до мобілізації не зміниться, то, за словами експерта, "мовитися буде не про український наступ, а про змогу хоча б утримувати росіян по Дніпру".

Війна в Україні - прогнози

Як зазначав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, у 2025 році ЗСУ доведеться розв'язати три проблеми - це чисельна перевага російських військ, артилерія противника і КАБи.

Військовий експерт Олександр Мусієнко тим часом переконаний, що до зими окупанти ще можуть мати певні тактичні успіхи на полі бою. Головною метою ворога на цей час, на думку експерта, може стати Курахівський напрямок.

Вас також можуть зацікавити новини: