Українські військові проводять ризиковані операції / скріншот

Боєць 79-ої десантно-штурмової бригади підбив з Javelin російський танк, але це дуже складне завдання. У результаті в бойових діях ніколи не братиме участі не тільки танк, але і його екіпаж.

Видання Forbes пише, що самотній російський танк, оснащений протиснарядною бронею і передньою мінною кареткою, наблизився до українських десантників, саме тоді боєць випустив протитанкову ракету Javelin американського виробництва.

50-фунтова Javelin з інфрачервоним наведенням - одна з найкращих протитанкових ракет у світі. А ракетники з 79-ї десантно-штурмової бригади - одні з найдосвідченіших стрільців Javelin у світі.

Підбитий російський танк почав горіти зсередини. Усі три члени екіпажу врятувалися, на одному з них загорівся одяг. Танкісти, які не згоріли, намагалися загасити вогонь, що охопив товариша, але в цей момент танк вибухнув.

Вийти на позицію для точного пострілу з Javelin - важка і небезпечна робота. Протитанкові команди повинні зачаїтися, терпляче відстежувати цілі на відстані до півтора кілометра, випустити ракету, а потім швидко піти з позиції.

"Якщо після першого пуску противник виявить вас, він кине на вас усі сили", - пояснив боєць 79-ї штурмової бригади.

Українські штурмовики направляють у протитанкові групи найагресивніших солдатів. Вони можуть знищити приголомшливу кількість техніки. Ракетник 79-ї штурмової бригади на прізвисько Гагауз знищив 40 російських машин за 18 місяців, починаючи з 2022 року. Інший стрілець із Javelin бригади, молодший сержант Андрій Х., підбив чотири машини під час одного бою в січні.

Підбити всього один танк не так вражаюче, але для захисників східної України навіть маленькі перемоги кращі, ніж поразка і відступ.

Варто зазначити, що 24 липня українська 79-та десантно-штурмова бригада, що утримує оборону біля міста Курахово, відбила одну з найбільших російських атак цього року - масовий напад 11 танків, 45 бойових машин піхоти, бойової машини підтримки танків БМП-Т та 12 мотоциклів з екіпажами.

Встановлюючи міни, запускаючи безпілотники, завдаючи артилерійських ударів і випускаючи протитанкові ракети, 79-та десантно-штурмова бригада знищила шість танків, сім бойових машин і всі 12 мотоциклів. Бригада нарахувала 40 убитих росіян і 37 поранених.

Ситуація в районі Курахового - останні новини

Майор, заступник командира батальйону Денис Реготюк розповів, що на Вугледарському напрямку окупанти намагаються постійно змінювати і комбінувати класичну схему атак "техніка-м'ясні штурми". Ворог використовує мотоциклетні та малі піхотні групи для штурмів, які більш небезпечні мобільністю, підготовленістю, обізнаністю в місцевості.

За словами військового, основна ціль станом на сьогодні у ворога - це Курахове, яке обходять з різних боків, де можуть там і тиснуть.

Вас також можуть зацікавити новини: