Відомо, що такий танк, який захопили українські військові, є і на озброєнні армії Індії / колаж УНІАН, скриншот, Вікіпедія

Бійці механізованого батальйону "К2" 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи затрофеїли російський експортний танк Т-90С. Відповідне відео опублікував танкіст батальйону Олександр Афанасьєв у своєму Instagram

"Мабуть, один з найкращих танків, які я бачив від РФ, експортна версія нового Т-72б3м. Якщо з "леопардами" не вийшло, то ворог завжди нас радує свіжою технікою. Трофей знатний, К-2 висловлює подяку "Уралвагонзаводу" за зроблені висновки", - написав військовий. 

Водночас дослідник бронетехніки Андрій Тарасенко зазначив, що найбільш помітною відмінністю Т-90С від Т-90А є трапецієподібний "індійський" блок ДЗ, що встановлюють замість малокорисного прожектора "Штора". 

Другою відмінністю є те, що всі написи всередині танка написані англійською.

Танк Т-90C, який захопили наші воїни, оснащений антидроновим "мангалом", засобами радіоелектронної протидії, телевізійними камерами для огляду та саморобним тралом.

Захоплення російської техніки - останні новини

Як повідомляв УНІАН, у вересні українські військові захопили російський танк Т-90 "Прорив", вартість якого становить півтора мільйона доларів. Тоді воїни ЗСУ зазначали, що всередині відчувався запах фарби, що говорить про те, що техніка тільки-тільки почала використовуватися в бою.

Також повідомлялось, що під час операції в Курській області українські десантники затрофеїли чимало ворожих танків, серед яких новітній Т-90М, чотири машини Т-80БВМ та два Т-72.

Вас також можуть зацікавити новини: