Зараз російські солдати оснащені досить непогано / фото REUTERS

Російські солдати мають низьку мотивацію, але їх багато і вони добре оснащені. Про це в інтерв’ю "Українському Радіо" розповіла речниця Оперативно-тактичного угруповання "Луганськ" Анастасія Бобовнікова.

"На нашому напрямку [проти ЗСУ] стоять штатні підрозділи, укомплектовані контрактниками. Поповнюються вони також контрактниками. Зараз у РФ вже затверджено розмір одноразової допомоги при підписанні контракту — 1 млн рублів. Це вартість квартири у Підмосковʼї (насправді ні, квартири коштують дорожче – УНІАН). Уявіть, що це значить для "Ваньки з глибинки". Він одразу забезпечує сімʼю, виплачує іпотеку і йде вмирати в Україні з упевненістю, що його родина забезпечена. Тому ми бачимо, що контрактників серед росіян дуже багато", – каже вона.

За словами Бобовнікової, "утилізація" таких контрактників на фронті "проходить на високому рівні". 

Відео дня

"Звісно, вони проходять якусь підготовку, але їхня мотивація дуже низька. Росіяни кидають позиції, є непоодинокі випадки дезертирства, адже вони отримали гроші — це все, що їм було потрібно. Якщо вони біжать на нас з автоматами, то ми успішно відбиваємо ці штурми. Щодо екіпірування, вони оснащені нормально — бронежилет, каска, російський піксель, все є", – розповідає речниця.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, Україна може провести новий контрнаступ у 2025 році. Військовий експерт Олександр Мусієнко окреслив два сценарії того, як може відбуватися такий контрнаступ.

Також ми розповідали, що у Вовчанську окупанти будують тунелі для підриву оборонних споруд ЗСУ. За словами військових, така тактика РФ більше стосується боїв у місті, ніж в лісосмугах.

Вас також можуть зацікавити новини: