Дмитро Кухарчук назвав втрати росіян у боях із воїнами Третьої штурмової / колаж УНІАН, фото 3 ОШБр, скріншот

На ділянці відповідальності Третьої штурмової бригади співвідношення втрат у боях із російськими окупантами сягає 12 до 1 – не на користь ворога.

Таку заяву в етері телеканалу "Ми – Україна" зробив командир другого штурмового батальйону 3-ої ОШБр Дмитро Кухарчук. При цьому він зазначив що, як тактична, так і оперативна ситуація залишається складною.

"Незважаючи на штурмові дії, які ми час від часу проводимо, збиваючи наступальний потенціал 20-ї армії РФ, вони все одно цей наступальний потенціал намагаються всіляко відновлювати. Противника знищуємо насправді велику кількість. Якщо говорити про співвідношення втрат на нашій ділянці фронту напевно буде десь 1 до 10, 1 до 12. Але, незважаючи на це, ситуація складна", – наголосив він.

Відео дня

За словами Кухарчука, противник постійно намагається здійснювати штурмові дії на бронетехніці й на мотоциклах.

"Застосовує FPV, застосовує різні дрони. Застосовує цілий спектр заходів, якими хоче досягнути успіху - а саме прориву до населеного пункту Борова (Харківська область, – УНІАН). Насправді, ми стоїмо міцно, але ситуацію менш складною це не робить", – констатував військовий. 

Втрати Росії в Україні

Станом на ранок суботи, 28 вересня, за офіційними даними Генштабу ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення було ліквідовано 650 640 російських загарбників. 

До того ж, ворог зазнає відчутних втрат у техніці. За оцінкою Генштабу, окупантами втрачено 8860 танків, 17438 броньованих машин, понад 16 тисяч різних безпілотників, 18733 засоби артилерії, та тисячі одиниць іншої техніки. 

Варто також згадати і про 29 знищених кораблів та катерів РФ. Крім того, українські військові "приземлили" вже 369 літаків та 328 гелікоптерів ворожої армії.

Вас також можуть зацікавити новини: