В середньому співвідношення снарядів на фронті становить 2 до 1 / фото УНІАН

Інформація про те, що співвідношення артилерійських снарядів Росії та України наразі становить 2 до 1, навряд чи відображає ситуацію на всій лінії боєзіткнення. Таке припущення висловив військовий експерт Антон Міхненко в ефірі "Radio NV".

"Якщо військові оголошують цю цифру, то вони мають статистичні дані не лише ті, які торкаються однієї ділянки фронту, а по всьому фронту. І цей показник, можливо, стосується питання всього фронту. Адже ми знаємо, що на деяких ділянках РФ домінує. Особливо на тих ділянках, де вони атакують. Мабуть, це стосується середнього показника по палаті, як то кажуть", – сказав Міхненко.

Водночас він додав, що зменшення кількості боєприпасів у ворога може бути пов'язано відразу з кількома чинниками.

Відео дня

"Те, що зараз ця перевага в такому вигляді – це свідчення того, що Україна непогано б'є по тилах противника і знищує арсенали. По-друге, те, що їхня оборонна промисловість не встигає за тими темпами використання боєприпасів. Вони раніше використовували певні запаси, вичерпали не повністю, але тим не менше, запаси Білорусі, Північної Кореї. Але навіть у цих умовах вони розуміють, що в них недостатньо ресурсів для наступу", – додав експерт.

За словами Міхненка, росіяни зараз дійсно відчувають нестачу артилерійських боєприпасів, хоч публічно вони про це не заявляють.

"Росія виснажується. І в боєприпасному питанні також. Що б вони не казали, що в них великі потужності. Що є порохові заводи й інші, які виготовляють боєприпаси різних калібрів. Але навіть їхня промисловість не спроможна тримати той темп, який хотіли б російські військові", – пояснив експерт.

Боєприпаси в Росії

Напередодні заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявив, що на фронті значно скоротилось співвідношення українських та російських боєприпасів. За його словами, наразі воно становить 2 до 1 на користь ворога. Однією з причин Гаврилюк назвав налагодження Україною постачання снарядів з трьох джерел.

Раніше стало відомо, що Україна разом з Чехією почнуть виробляти боєприпаси 155-мм калібру. На 2025 рік вже заплановано виготовлення 100 тисяч перших боєприпасів. А в 2026 планується збільшити виробництво втричі.

Вас також можуть зацікавити новини: