Взимку на фронті дуже ускладнена логістика / Колаж УНІАН, фото Бригада "Рубіж", скріншот

Похолодання і погіршення логістики на Донбасі змусить росіян змінити тактику і відмовитися від своїх "улюблених скутерів". Про це розповів начальник розвідки артилерії 4 бригади "Рубіж", капітан Нацгвардії України Володимир Назаренко в ефірі "Ми-Україна".

Він нагадав, що зима, особливо на Донбасі – це сезон туманів, поганої видимості, "вдень це ледь плюсова температура, все тане, все перетворюється на болота, а вночі все це замерзає".

Назаренко зазначив, що взимку дуже ускладнена логістика - розмиті дороги, особливо після воєнної техніки. Крім того,  зима в першу чергу це дуже важкий побут.

Відео дня

Коментуючи тактику наступу росіян, він зазначив, що ворог уже давно робить ставку на атаку малими групами, однак через розмиті дороги росіянам доведеться змінювати свою тактику.

"Раніше це були скутери, а зараз на скутерах, мотоциклах, самокатах особливо не поїздиш в умовах розмитих доріг. Тому ворог буде пробувати накопичуватися, пересуватися пішки, як їх називають "хробаками". Але тут уже по них будуть відпрацьовувати FPV, міномети, гранатомети, артилерія", - розповів він.

Ситуація на фронті - що відомо

За даними DeepState, за минулу добу ворогу вдалося просунутися біля Селидово, а також у Костянтинівці, Ізмайлівці та біля Богоявленки.

Тим часом ворог здійснює менше м'ясних штурмів на Харківщині. За словами офіцера 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка з позивним "Арчі", ворог більше задіює малі групи. Однак такі зміни не дають їм суттєвого результату.

Вас також можуть зацікавити новини: