Наші війська від Селидового перейшли на інший рубіж оборони / фото facebook.com/UALandForces

Російські окупаційні війська в найближчій перспективі можуть здійснити просування, щоб оточити Курахове на Донеччині з півдня та півночі великими півдугами.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив в етері "Еспресо", що Донецький напрямок залишається найскладнішим, однак є ділянки фронту, які "викликають тривогу".

"Якщо говорити про Селидове, то за оптимістичними оцінками, наші військові там утримують західні частини цього населеного пункту. Коли ми дивимося на мапу, то розуміємо, що зараз противник буде здійснювати подальші атаки. Якщо у ворога буде достатній запас сил та резервів, то в найближчій перспективі він може здійснювати рухи з намірами охоплення Курахового. Ми очікували, що від Селидового буде активізація окупантів на Покровськ, але, ймовірно, зараз вони діятимуть на південь в бік Курахового", - прогнозує Згурець.

Відео дня

За словами директора Defense Express, відомо про просування росіян на Шахтарськ, Українськ, Богоявленку. Експерт пояснив, що ці три населені пункти формують ще одну напружену ділянку.

"Якщо просування загарбника від Шахтарська буде далі на північ, то це потенційні напрямки, аби уникнути боїв в самому Кураховому, оточити місто з півдня та півночі великими півдугами. Це теоретичні оцінки. Однак зараз на тактичному рівні наші війська від Селидового перейшли на інший рубіж оборони, власне, це відведення українських підрозділів з кишеньки, яка формується від Гірника до Курахівки", - розповів Згурець.

Війна в Україні - останні новини

Ситуація навколо міста Селидове (Донецька область) складна, але Сили оборони проводять контрнаступальні дії. 

Генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж вважає, що якщо місто буде втрачене, то це стане тактичним проривом супротивника.

Як повідомив OSINT-аналітик Клемент Молін, українська армія зараз будує нові оборонні рубежі навколо міста Покровськ та на схід від Запоріжжя.

Вас також можуть зацікавити новини: