Війна може тривати ще роками / фото 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Напередодні, 15 жовтня, президент Володимир Зеленський представив в українському парламенті план перемоги, який допоможе завершити війну вже наступного року. Однак оглядачі BILD Бйорн Штріцель та Даніель Беллут наголошують, що вже зараз у цьому документі є очевидні слабкі місця. Йдеться про прохання України, які вже були озвучені, але ігноруються Заходом.

"Перший пункт плану передбачає запрошення України до НАТО "прямо зараз". Проте генсек альянсу Марк Рютте заявив у середу, що для цього Київ спочатку має завершити реформи. Крім того, потрібна згода проросійсько налаштованих країн НАТО, таких як Угорщина та Словаччина. Тобто фактично Рютте відкинув перший пункт Зеленського", - зазначають аналітики.

Крім того, Київ просить дозволити завдавати удари далекобійною зброєю по території РФ, розмістити в Україні комплексний пакет неядерного стратегічного стримування, поставити додаткові засоби ППО, розширити санкції проти Кремля. 

Відео дня

Український офіцер на умовах анонімності заявив, що війна триватиме ще щонайменше два роки, перш ніж у країни-агресорки закінчаться запаси військової техніки.

"Це хороші цілі (у плані перемоги, - УНІАН), але ми залежимо від допомоги Заходу. На багатьох ділянках фронту у нас все ще замало артилерійських снарядів, і нам все ще не вистачає засобів для захисту від російських бомбардувань", - додав військовий.

План перемоги Зеленського - що кажуть у світі

Як повідомляв УНІАН, план перемоги складається з 5 пунктів, три з яких мають секретні додатки.

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон обговорює з Києвом план перемоги.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте прокоментував перший пункт Плану перемоги України, який передбачає запрошення до членства в Альянсі.

Як сказав Рютте, стосовно Плану перемоги України йдуть значні обговорення й використовуються усі можливості для ухвалення подальшого покрокового рішення. Водночас, він сказав, що відбувається багато подій у питанні зближення України з Альянсом.

План перемоги швидше за все, розчарує тих, хто очікував поштовху до миру, а саме переговорів з РФ, пише The Washington Times. 

Вас також можуть зацікавити новини: