В Україні триває війна / фото Генштаб ЗСУ

Покровський напрямок фронту в Україні потребує більше уваги та додаткового забезпечення кількістю боєприпасів, адже зараз там відбуваються найгарячіші бої.

Як розповіла речниця 47-ї окремої механізованої бригади (47 ОМБр) Анастасія Блищик, росіяни наразі штурмують переважно піхотою, при цьому зменшилось застосування керованих авіаційних бомб (КАС), але побільшало ворожих FPV-дронів, передає 24 канал.

"Коли за останній місяць ми бачимо на полі бою бронетехніку, - це все-таки поодинокі випадки, тому що ця техніка в них просто закінчилася. Якщо зробити обліт із дрона, то можна побачити цілі кладовища знищеної бронетехніки. І це тільки в смузі відповідальності 47-ї ОМБр", - розповіла вона.

Відео дня

Речниця нагадала, що 47 ОМБр перебуває на Покровському напрямку вже 8 місяців.

"За цей час уже щонайменше тричі бійці 47-ї окремої механізованої бригади обнулили дві ворожі бригади Росії, які просто виводили з нашого напрямку, оперативно поповнювали особовим складом і знову повертали сюди", - додала Блищик.

За її словами, РФ намагається витіснити українських захисників кількістю солдатів, кинутих у бій.

Війна в Україні - ситуація на фронті 3 липня

Як повідомив Генштаб ЗСУ, від початку доби 3 липня війська РФ продовжують нарощувати темпи наступальних дій у Донецькій області.

Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла, і становить понад 90.

Зазначалося, що на Покровському напрямку найбільша кількість протистоянь, і що на Оріхівському напрямку ситуація загострилася.

Вас також можуть зацікавити новини: