Росіяни накопичуватимуть сили на Курщині, впевнений генерал  / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Сили оборони України продовжують виконувати завдання зі стратегічної, активної оборони в Курській області, повідомив в ефірі "Radio NV" генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Йдуть запеклі бої, особливо на заході нашого угруповування – з району Снагості, з подальшим просуванням в райони Любимівки та Новоіванівки. В районі Новоіванівки нашим вдалося зібрати дві тактичні групи і завдати ураження та зупинити просування ворога. Вони хочуть перерізати наше угруповування на дві частини, північній частині перерізати логістичне забезпечення", – сказав Романенко.

Він додав, що ситуація в Курській області досить складна, оскільки окупанти зібрали в цьому районі вже понад 55 тисяч своїх військових. Водночас він додав, що війська КНДР не вивільнять частину загарбників з Курщини, аби ворог міг перекинути їх на інші напрямки.

Відео дня

"Вони навпаки збирають сили для того, щоб збільшити потенціал на Курщині. Для того, щоб зупинити наші сили, просування на Курщині, потрібно було 30-40 тисяч. А для того, щоб відсунути до кордонів наші Сили оборони на Курщині, за різними оцінками треба від 80 до 120 тисяч. Тобто вони шукають, чим підсилити, що завести. І ці підрозділи, до двох бригад (бійців КНДР, – УНІАН) – це суттєвий додаток і проблема протидіяти їм є", – пояснив Романенко.

Ситуація на фронті залишається складною: що треба знати

Напередодні в ГУР повідомили, що частина військ з Північної Кореї вже прибула в зону проведення бойових дій в Курській області. Загалом КНДР передала Росії 12 тисяч військовослужбовців, серед яких 500 офіцерів та три генерали.

Складною ситуація залишається в Донецькій області. Там, на думку Ігоря Романенка, Силам оборони доведеться найближчим часом відійти від міста Селидове. Водночас окупанти не полишають своєї стратегічної цілі в регіоні – вийти до міста Покровськ та захопити його.

Вас також можуть зацікавити новини: