Глибокі удари по РФ значно ускладнять для агресора логістичні процеси / скріншот

Глибокі удари по території РФ є центральним пунктом "Плану перемоги", який президент Володимир Зеленський у вересні возив до США. Оскільки зняти обмеження на використання західної зброї не вдалося, Київ продовжить наполягати, пише Der Spiegel.

За підрахунками американського "Інституту вивчення війни" (ISW), у зоні досяжності західної зброї, яку вже має Україна, перебувають щонайменше 300 відомих військових об’єктів. Зокрема франко-британські ракети Storm Shadow / Scalp мають радіус дії до 250 кілометрів, в який потрапляють понад 260 відомих військових об’єктів РФ. Ще понад 50 об’єктів можуть бути вражені американськими ракетами Atacms, що мають дальність до 300 кілометрів. 

Як зазначає експерт з вивчення Росії в ISW Джордж Баррос, зараз однією з найважливіших переваг Росії є можливість розгортати свої військові ресурси у безпечному тилу. Якби ця перевага була втрачена, це б "суттєво порушило" російські операції та підвищило б шанси України звільнити певні території. 

Відео дня

Наприклад, зараз Росія користується "розкішшю" мати кілька великих складів боєприпасів, через які йде забезпечення військ на фронті. Якби Україна мала змогу бити ракетами по цих складах, Росії довелося би створити значно складнішу логістику із використанням великої кількості маленьких складів.

Крім того, якби Україна могла бити по командних центрах та аеродромах, це не тільки завадило повітряним операціям росіян, але й послабило російські можливості радіолокації та радіозв’язку.

"Грамотна військова стратегія та відповідне планування кампанії завжди мають бути спрямовані на глибоке ослаблення супротивника", – наголошує Баррос.

Тема глибоких ударів по Росії: останні новини

Як писав УНІАН, спроби Володимира Зеленського домогтися зняття заборони на глибокі удари по РФ, вочевидь, закінчилися нічим. На пряме запитання про це він сказав, що Україна "зробила свою роботу" і тепер слово за партнерами.

Суспільно-політичний оглядач Енн Епплбаум вважає, що небажання США знімати з України обмеження продиктовано не страхом ескалації. На її думку, насправді Вашингтон просто не вірить у можливість військової перемоги над РФ та сподівається на міфічне "дипломатичне рішення" війни.

Вас також можуть зацікавити новини: