Тепер росіяни контролюють руїни Вугледара / фото facebook.com/72.black.brigade

Українські військові відступити з руїн Вугледара. Місто протягом майже трьох років служило життєво важливим оборонним бастіоном для України, а тепер з його контролю свій зиск матимуть окупанти, пише The New York Times.

Втрата Вугледара ускладнить українській армії оборону південно-західної частини Донецької області. Натомість Росія отримає новий вектор наступу в напрямку Покровська. 

Для ЗСУ Вугледар був зручним оборонним бастіоном. На північ і захід від нього є лише маленькі села і дуже мало географічних об’єктів, за які можна зачепитися українській обороні.

Відео дня

Відхід ЗСУ з цього міста, ймовірно, також зменшить тиск на російські лінії постачання між окупованою частиною Донбасу та Кримом, оскільки українські сили тепер перебуватимуть далі від критично важливих залізничних і автомобільних доріг на окупованій території.

Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя у вигнанні, вважає, що утримання Вугледара дозволить росіянам відновити свою логістику на півдні України. За його словами, це включатиме "систематичну роботу залізниці" з Росії до Маріупольського порту.

Битва за Вугледар: останні новини

Як писав УНІАН, 2 жовтня ЗСУ заявили про остаточний вихід з міста Вугледар його останніх оборонців. Це сталося після кілька тижнів запеклих боїв, під час яких росіянам вдалося значно просунутися на флангах і створити загрозу для оточення міста.

Також ми розповідали, що падіння Вугледара не змінить хід війни, але воно ілюструє загальне погіршення ситуації для України. Зокрема і через небажання Заходу зняти обмеження на удари по РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: