Ворог не припиняє активних бойових дій в напрямку Торецька / фото УНІАН

Російські загарбники намагаються знищити Торецьк у Донецькій області, аби потім захопити руїни. Про це речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин сказав в ефірі інформаційного марафону.

За його словами, ворог не припиняє активних бойових дій в напрямку Торецька, і зокрема, минулого тижня ворог провів 114 атак, а до того - 31 атаку. Минулої доби відбулося 25 атак, а з вівторка на середу - 32 атаки.

"Ворог там також має намагання, певну активність в районах населених пунктів Диліївка, Торецьк, Північне та Нью-Йорк. Застосовує на тому напрямку авіацію, яка вдень здійснює по 10-20 авіаударів по території усієї Торецької великої громади. Цим самим ворог знищує усю інфраструктуру як і у попередніх містах. Намагання у нього єдині - це спочатку щось знищити, а потім взяти якісь певні руїни, повісити свої триколорне ганчір'я", - сказав Волошин.

Відео дня

Він додав, що окупанти такими діями знищують усе на своєму шляху, руйнують цивільну інфраструктуру і вбивають цивільне населення

"Однак, на цьому напрямку наші Сили оборони тримаються, дають адекватну відповідь ворогу. Знищено було за добу близько 70 осіб, кілька одиниць автомобільної та бронетехніки, і також пошкоджено кілька одиниць ворожої техніки", - сказав Волошин.

Речник наголосив, що задум у ворога єдиний.

"Це - вирівняти лінію бойового зіткнення. Звісно ж, імовірно, у майбутньому перерізати сили і засоби, перерізати сполучення наших сил, об'єднати свої зусилля з попередніми напрямками, і у ворога намагання єдині, його мета була і є, і стоїть на дедлайні - це вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. У нього це, звісно, не виходить. Сили оборони тримаються і дають адекватну відповідь ворогу", - сказав Волошин.

Він додав, що втрати у ворога великі. На східному напрямку втрати ворога за добу складають майже 1 тис 100 окупантів знищеними.

Наступ Росії - актуальні новини

Як раніше повідомляв моніторинговий проект DeepState, російські окупанти просунулися на сході України. Зокрема, ворог окупував населені пункти Сокіл та Восход у Донецькій області. Також окупанти просунулися в Сотницькому Козачку (кордон Харківської області з РФ), Північному, біля Дружби, Євгенівки та Новопокровського.

Вас також можуть зацікавити новини: