Окупанти рвуться в центр міста Селидове / колаж УНІАН, фото instagram.com/15th_brigade_ngu, twitter.com/JulianRoepcke

Російські окупанти увійшли в місто Селидове Донецької області, яке вдавалося успішно обороняти з літа. Про це пише на платформі Х військовий аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке.

Він зазначив, що 15-та бригада Нацгвардії України "Кара-Даг" успішно відбивала російські атаки протягом кількох останніх тижнів. Наполеглива оборона українців змусила росіян почати спроби обійти Селидове з півночі та півдня.

Однак росіяни продовжували спроби пройти через район вугільної шахти на північний схід від міста. За даними Рьопке, у понеділок окупантам вдалося захопити шахту і, можливо, зайти в приватний сектор на сході Селидового.

Відео дня

"Триває просування російської армії вторгнення в східну частину Селидового. "Кара-Даг" вбиває багатьох, але ще більше [російських солдатів] рухаються до центральної частини міста, в той час як інші продовжують виконувати обхідний маневр, щоб оточити його. Та ж російська тактика, яка спрацювала з більш ніж десятьма іншими містами", - написав Рьопке.

Росіяни увійшли в східну частину Селидового / карта twitter.com/JulianRoepcke

Він також публікує кадри, де російські прапори вже піднімають над висотними житловими будівлями в центрі Селидового.

"Або це піар-хід російських безпілотників і/або проросійськи налаштованих місцевих жителів, або... самі знаєте що", - пише Рьопке.

Геолокація російських прапорів у центрі Селидового / карта twitter.com/JulianRoepcke

Ситуація на фронті: останні новини

Як писав УНІАН, на Курщині, можливо, починається "нова фаза" української операції. Військовий оглядач Василь Пехньо зазначив, що цей район бойових дій став свого роду тренувальним полігоном для українських бригад.

Також ми розповідали, що просування росіян вдалося зупинити під Покровськом. Через страх F-16 ворожа авіація почала більш стримано поводитися на фронті, розповів військовий.

Вас також можуть зацікавити новини: