Експерт вважає, що окупанти стиратимуть Торецьк з лиця землі / фото ОК "Захід"

Росіяни заявили, що скинули авіабомбу ФАБ-3000 М-54 на Нью-Йорк на Донеччині. Військовий експерт Олександр Коваленко прокоментував цю новину та зробив невтішні висновки.

Так, зазначив, експерт, сама новина про те, що російські окупанти створили УМПК для ФАБ-3000 М-54, вже була вкрай негативною, але у випадку цього удару є один важливий момент.

Він нагадав, що Нью-Йорк - це найпівденніший населений пункт у Торецькій агломерації. І тепер по ньому починають прилітати ФАБ-3000 М-54, які до того фіксувалися тільки в Липцях і Вовчанську.

"Це свідчить про те, що Су-34 із цією тритонною КАБ заходив із повітряного простору тимчасово окупованої Донецької області. З урахуванням ваги та аеродинамічних особливостей, скидання даної КАБ проводилося з ближньої зони. При цьому, Су-34 пішов неушкодженим, тобто - протидії йому в цій зоні не було. Через відсутність інструментів протидії як таких", - зазначає Коваленко.

Сам факт застосування ФАБ-3000 М-54 по Нью-Йорку говорить про те, що Торецьку агломерацію найближчим часом почнуть стирати з лиця землі, перед початком російського наступу, зазначає він.

"План командування гранично ясний. Мабуть, ГВ "Південь" неабияк перезбудилася від свого успіху на схід від агломерації і вирішила форсувати події. Можна вважати, що битва за Торецьк починається. І починається вона з тотального знищення агломерації", - пише Коваленко.

ФАБ-3000 на озброєнні РФ: що відомо

У березні російське Міноборони повідомило, що в Нижегородській області з початку року масово виготовляють тритонні авіаційні бомби ФАБ-3000. У червні стало відомо про перше використання цієї бомби - росіяни скинули її на село Липці в Харківській області.

Раніше Коваленко зазначав, що застосування 3-тонних бомб з боку окупантів стає системним і регулярним. На його думку, це несе пряму загрозу оборонним укріпленням України.

Вас також можуть зацікавити новини: