Росіяни придумали новий спосіб вистежувати українські морські дрони / дрон Magura V5 / скріншот з відео

Російські окупанти для розвідки та відстежування українських безекіпажних катерів-камікадзе планують використовувати безпілотники гелікоптерного типу ВТ-30Е від "Радар ммс".

Як пишуть у Defence Express, підприємство-розробник заявляє, що передусім цей безпілотник призначений для моніторингу транспортної та енергетичної інфраструктури, екологічного контролю, пошуково-рятувальних робіт, ретрансляції сигналів, доставку вантажів тощо. Однак у морському варіанті він може виконувати завдання не тільки з відстеження кораблів, але й такої загрози, як надводні дрони.

Що відомо про цей безпілотник

Зазначається, що ВТ-30Е може виконувати моніторингові завдання цілодобово та за будь-яких погодних умов.

Відео дня

Максимальна злітна маса безпілотника становить 30 кг, максимальна маса корисного навантаження — 7 кг, тривалість польоту — півтори години, максимальна дальність польоту — 40 км (з урахуванням повернення назад), крейсерська швидкість — 55 км/год, стеля — 4500 м.

При цьому залежно від потреб місії ВТ-30Е може бути оснащений оптикоелектронними пристроями, детекторами, газоаналізаторами, радіолокаційними станціями, геофізичним та іншим різним обладнанням.

Також цей безпілотний гелікоптер може управлятися як зі станції зовнішнього пілота, так і з автоматизованої докстанції "Дронопорт". Розгортання дрона триває 10-15 хвилин, залежно від пори доби та стану злітно-посадкової смуги.

Морські дрони у війні з Росією

Як повідомляв УНІАН, українські морські дрони переламали хід війни у Чорному морі. Технології у цьому напрямку стрімко розвиваються.

Україна потопила або пошкодила близько двох десятків російських кораблів усіх розмірів за допомогою морських дронів. Зокрема, вони завдали серйозної шкоди Кримському мосту. Україна також атакувала ракетами російські кораблі та портові об’єкти.

Як писало видання WSJ, українські морські дрони навчилися мінувати морські шляхи російських кораблів. Завдяки цій тактиці вдалося потопити чотири ворожі судна.

Вас також можуть зацікавити новини: