Ігор Романенко оцінив ситуацію в районі Селидового та Часового Яру / колаж УНІАН, фото DeepState, кадр з відео

Російські окупаційні війська продовжують тиснути на Сили оборони України на Донеччині. Ворог підійшов із трьох боків до міста Селидове.

"Селидове охоплено з трьох сторін: здійснено таке оперативне охоплення. Називають оперативним, але, загалом, на тактичному рівні спосіб, коли вони вирішують ці завдання. Тобто в лоб по фронту діяти не виходить, тоді застосовуються додаткові засоби з нанесення авіаційних і артилерійських ударів. Як правило, авіаційних із застосуванням керованих авіабомб, а також обходом по фронту з флангів", – пояснив в етері телеканалу FREEДОМ генерал-лейтенант Ігор Романенко.

При цьому аналогічні спроби охоплення міста з флангів спостерігаються і в районі Часового Яру. За словами генерал-лейтенанта, окупанти намагаються обійти його через мікрорайон канал із півночі, де знаходиться Калинівка. На півдні ж – через Іванівське. 

Відео дня

"Це відбувається і в багатьох інших місцях, де міні або більш масштабні операції здійснюються, зокрема таке охоплення відбувається і навколо Селидового", – акцентував Романенко.

Зазначається, що після того, як наступальний імпульс РФ на Покровському напрямку спав, ворог перегрупував сили та зосередився на Вугледарі та Кураховому. Перше місто окупантам вдалося захопити, тож тепер основні сили "спрямовуються в район Курахового і через нього на Покровськ".

"На мій погляд, головна мета – це все-таки Покровськ. Однак, якщо подивитися на карту, видно, що Вугледар – Курахове – Покровськ – це південний напрямок, де намагаються охопити наше Покровське угруповання, але зусилля також докладають і з півночі. Тобто такі плани вони не залишають", – констатував генерал-лейтенант. 

Війна в Україні: ситуація на фронті

За даними Генштабу ЗСУ, від початку доби, 19 жовтня, станом на 22:00 на передовій зафіксовано вже 138 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Курахівському напрямку. Там ворог 50 разів атакував позиції Сил оборони за підтримки авіації. 

Тим часом аналітики проєкту DeepState повідомили, що Окупанти намагаються прорватися в Курахівку на Донеччині. Ворог робить це з різних сторін, зокрема, з Гірника, Желанного другого та Зоряного. До того ж, не найкращим чином складається і ситуація навколо міста Гірник.

Вас також можуть зацікавити новини: