Росіяни намагаються випалювати позиції українських військ на Донеччині / колаж УНІАН, фото 10-й армійський корпус, скріншот

Російські окупаційні війська активно намагаються випалювати позиції Сил оборони України у Донецькій області. Про це розповів офіцер 1-го окремого загону ЦСП "Омега" на позивний "Мурік".

В етері телеканалу "Ми – Україна" він наголосив, що оскільки літо було спекотним, усе навколо дуже швидко вигорає. За словами військового, це дуже дається взнаки. 

"Якщо погода зміниться на дощову, не так будуть випалюватися [українські позиції] їхніми ракетами та системами. Оскільки тут глиниста поверхня, їм буде дуже важко пересуватися по місцевості", – пояснив офіцер.

Відео дня

За його словами, внаслідок змін погодних умов у Сил оборони буде більше можливостей знищити якомога більше окупантів. 

Війна в Україні: ви могли це пропустити

Найближчими днями українцям мають представити план перемоги Володимира Зеленського. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, основні акценти плану вже зрозумілі, а голова держави додасть деталі. 

Тим часом Оперативне-тактичне угруповання "Харків" повідомило, що окупанти можуть готуватися до поновлення наступальних дій на Харківщині. Вранці ворог здійснив спробу висування реактивної вогнеметної системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" з напрямку Шебекіно. 

Вас також можуть зацікавити новини: