Росіяни намагаються прорватися до Курахівки на Донеччині / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, DeepState

Триває 969-й день повномасштабної війни РФ проти України. Російські окупаційні війська намагаються прорватися до населеного пункту Курахівка Донецької області

Як розповіли аналітики проєкту DeepState, ворог робить це з різних сторін, зокрема, з Гірника, Желанного другого та Зоряного. Зазначається, що ситуація там ускладнюється, оскільки противник підтягнув туди сили та здійснює постійний тиск на позиції Сил оборони України. 

Не найкращим чином складається і ситуація навколо міста Гірник, зазначається в повідомленні. 

"Ворог мав просування на північних околицях і продовжує рухатися в глибину населеного пункту, з метою його повного зайняття. Там зараз бійцям Сил Оборони дуже нелегко. Спочатку кацапи активізували артилерію, а тепер реалізовують в повній мірі своє угрупування, яке вони туди стягнули для штурму міста", – пише DeepState.

Аналітики також поділилися кадрами знищення окупантів в східній частині н.п. Зоряне Донецької області українськими захисниками з лав 21 ОБСП. 

Війна в Україні: важливі новини

Росіяни підірвали міст та готуються до наступу ЗСУ на півдні. Про це повідомив партизанський рух "АТЕШ". Йдеться про міст через річку Конка в Херсонській області. 

Тим часом заступник начальника Головного управління доктрин і підготовки Генерального штабу ЗСУ Євген Межевікін повідомив, що в Україні збільшать терміни базової загальновійськової підготовки мобілізованих. Зазначається, що розроблена та затверджена програма базової загальновійськової підготовки з терміном навчання 1,5 місяці. Зараз вона триває 30 днів. 

Вас також можуть зацікавити новини: