Росіяни хочуть максимально захопити територію Донецької області / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

На півдні та сході України російська армія зосередила півмільйона своїх військових - капітан 1 рангу запасу ВМС ЗСУ, колишній заступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко прокоментував відхід ЗСУ з Вугледару на інші позиції. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо".

"Якщо подивитися на загальну картину бойових дій на лінії зіткнення, ми побачимо, що росіяни зараз на півдні та сході зосередили надзвичайно велику кількість військ, яка оцінюється приблизно в півмільйона осіб. Можете собі уявити…", - підкреслив Риженко.

Він нагадав, що коли починалося повномасштабне вторгнення РФ, на 7 різних напрямках було 150 тисяч військових РФ.

Відео дня

"Зараз на трьох напрямках фактично в три рази більше. Росіянам поставлено завдання максимально захопити територію Донецької області, максимально наблизитися до таких обласних центрів, як Запоріжжя, Дніпро, Суми, Харків, щоб регулярно обстрілювати їх з далекобійної артилерії та КАБів. Ми кажемо за відстань - 50-70 км. Це робиться для подальшої дестабілізації соціально-економічної ситуації в Україні, впливу на населення тощо", - заявив капітан запасу ВМС ЗС України.

За його словами, Вугледар — одна з "точок", яку противник довго намагався захопити, зосередивши там дуже серйозні сили.

"На жаль, їм вдалося захопити це місто, що є прикрим фактом. Але якщо подивитися на загальну стратегічну картину, це їм дало не дуже багато. Дійсно, була суперечлива інформація щодо ситуації там, але треба довіряти позиції Збройних сил України. Однозначно, що там було дуже-дуже складно, тому що російська армія використовує тактику виснаження. Вона фактично  завалює наші Збройні сили величезною кількістю засобів ураження - КАБами, артилерією, реактивною артилерією, мінами тощо", - сказав капітан 1-го рангу.

На думку Риженка, зараз, враховуючи цей факт, Генеральний штаб Збройних сил України аналізує ситуацію, щоб максимально стримати противника у виконанні стратегічного завдання -  здійснення впливу по зазначених обласних центрах.

Вихід ЗСУ з Вугледару - що відомо

Як повідомляв УНІАН, Сили оборони України вийшли з міста Вугледар Донецької області, про що 2 жовтня офіційно повідомило оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця". 

72 окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців показала кадри виснажених військових після запеклих боїв у Вугледарі Донецької області. В Instagram бригади зазначили, що останні дні важких боїв були для воїнів вкрай виснажливими. Внаслідок зіткнень з окупантами бійці отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: