Росіяни продовжують штурмові дії в напрямку Курахового / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, DeepState

Російські окупаційні війська активно продовжують штурмові дії в напрямку міста Курахове Донецької області. У четвер, 17 жовтня, росіяни цілий день здійснювали тиск на Максимільянівку.

Про це йдеться в дописі проєкту DeepState. Зазначається, що ворог кинув в механізований штурм Максимільянівки понад 30 одиниць технік – більше половини було пошкоджено чи знищено. Але аналітики зауважили, що поряд з технікою постійно лізе велика кількість піхоти.

До того ж, противник публікував кадри з триколором, заявляючи про повне взяття населеного пункту. Автори звернули увагу, що відео було зроблене в центрі села, водночас інформація про перебування ворога у всьому населеному пункті уточнюється. Проте, з огляду на обстановку, експерти прогнозують, що до встановлення окупантами контролю над західною частиною Максимільянівки залишилося недовго. 

Відео дня

"Поряд з цим, кацапи штурмують північніше по дирекції Гостре-Острівське, постійно посилаючи туди піхоту для подальшого закріплення, накопичення та просування. Обходячи Гостре з півдня, рухаючись через тюрму московити намагаються просуватися в бік Острівського. Триває постійна робота по знищенню ворога, але чисельна перевага в піхоті, техніці та артилерії дає про себе знати. Битва триває", – додали у DeepState.

DeepState

Війна в Україні: ситуація на фронті

За даними Генштабу ЗСУ, від початку доби, 17 жовтня, станом на 22:00 на фронті відбулося вже 191 бойове зіткнення із противником. 

Найбільше ворожих атак зафіксовано на Покровському та Курахівському напрямку – по 45. Активно ворог тисне і на Лиманському напрямку, де атакував 21 раз. 

Вас також можуть зацікавити новини: