В Україні триває війна / фото 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Останніми днями російські війська відновили атаки на півдні України. На думку аналітиків, зазначеними маневрами РФ може намагатися розтягнути українські сили, відвернути частину з Донецької області, а також націлитися на шляхи постачання, пише The New York Times.

Зазначається, що після українського контрнаступу минулої осені в південних регіонах спостерігалося відносне затишшя в боях.

Тепер же, за офіційними даними, армія РФ розгорнула тут нові підрозділи в рамках підготовки до майбутніх атак. Повідомляється, що днями російські війська увійшли в село Кам'янське недалеко від Запоріжжя і вже атакують в інших частинах цього напрямку.

Відео дня

Як пише NYT, росіяни активно використовують тактику так званих "кліщів". Наприклад, до нещодавно захопленого міста Вугледар Донецької області російські війська наблизилися з трьох напрямків.

У "кліщах" може опинитися і місто Курахове, коли російські війська наступатимуть з півдня через Вугледар і з півночі через Українськ, додали у виданні.

Як зазначив голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан, захоплення Вугледара ускладнить оборону Курахового: "Росіяни вже давно атакують цей район, і це одна з найактивніших ділянок фронту поряд із Покровською ділянкою".

Наступ на Запоріжжя - що повідомлялося

Нагадаємо, представник Сил оборони півдня України Владислав Волошин повідомив, що на півдні України російські окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями, їхня мета - перерізати логістичні шляхи, що йдуть від Запоріжжя на східний фронт. За його словами, ситуація на напрямку складна.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що на Запорізькому напрямку російські окупанти можуть пожвавити свої дії, але малоймовірно, що там буде повноцінний ворожий наступ. На думку аналітика, у противників немає потенціалу для протистояння українській оборонній лінії:

Вас також можуть зацікавити новини: