Росіяни можуть тимчасово змиритися з втратою прикордонних селищ та залишать війська на Донбасі / фото wikimedia.org

Росія може відмовитися від спроб вибити ЗСУ з Курської області, зважаючи на стратегічну неважливість цього напрямку, і зосередить основні зусилля на захопленні Донбасу. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив аналітик відкритих даних Еміль Кастехельмі з фінського проекту Black Bird Group.

Він визнав, що росіянам довелося перекинути певну кількість військ на Курщину, аби зупинити просування ЗСУ. Але для витіснення українських сил з цієї території Росії доведеться залучити більше військ, що може бути не вартим результату.

"Вони можуть просто залишити Курщину як є і зосередитися на сході [України], де зараз лежать російські політичні цілі, а це також складна ділянка. Для них це була важка територія для просування, і тепер, коли вони там досягають успіхів, було б дивно, якби вони відмовилися від цього, щоб почати контратаки в сільській місцевості Курщини", – вважає Кастехельмі.

Відео дня

За словами аналітика, втрата контролю над частиною Курської області може бути політичною проблемою для Кремля, але в масштабах Росії це мізерний клаптик території.

"Тож росіяни можуть сказати: "Добре, ми можемо це витримати, і давайте просто продовжимо повним ходом в Україні", – переконаний він. 

Бої в Курській області: останні новини

Як писав УНІАН, Курська операція не може принести Україні стратегічного військового успіху, але вона вже поглинула певну кількість дефіцитних ресурсів України і поглинатиме їх надалі, оскільки лінія активного фронту тепер стала довшою. 

Також ми розповідали, що Курська операція не змогла відволікти значні сили росіян з Донбасу. На думку аналітика Forbes Девіда Екса, якщо саме це було метою Курського наступу, тоді його можна вважати провалом.

Вас також можуть зацікавити новини: