Росія готує масований обстріл України / колаж УНІАН, скріншоти

Росія запускає ударні БПЛА для того, щоб розвідати діяльність та розташування української системи ППО. Про це в ефірі Radio NV розповів військовий оглядач Денис Попович. Він додав, що таким чином росіяни готуються до завдання масованого удару по Україні

"Не хочу нікого лякати. Але давайте звернемо увагу на те, коли були останні ракетні пуски, саме зі стратегічної авіації - 4 вересня. Пуски ракет Х-101, які є основою для завдання масованих ракетних ударів. Зараз 19 жовтня. Відбувається накопичення цих ракет".

Він також додав, що наразі у відкритих джерелах є багато інформації про те, що на російські авіабази часто прилітають транспортні літаки. 

Відео дня

"Ми можемо здогадатися, що вони туди привозять. Тому я думаю, що великий масований ракетний удар буде - це питання часу. Я думаю, він буде доволі масштабний", - додав Попович.

Масовані атаки Росії

У ніч на 18 жовтня російські окупанти запустили по Україні 135 дронів типу "Шахед". Частина БПЛА намагалася атакувати об'єкти в столиці. За даними КМВА, ця атака була "однією з наймасованіших атак безпілотниками". Близько 44 БПЛА були локаційно втрачені, ще понад 80 – збито.

Водночас напередодні Денис Попович відзначав, що Росія змінила тактику застосування "Шахедів". Зазначається, що БПЛА почали пускати на більшій висоті, а летять вони на вищій швидкості.

Вас також можуть зацікавити новини: