ЗСУ постійно маневрують, аби не потрапляти під удари росіян на Курщині / фото Фейсбук 47-ї ОМБр

Бої в Курській області носять манневрений характер, не схожий на позиційне протистояння, характерне для боїв в Україні. При цьому росіянам бракує сил, аби вибити ЗСУ з російської території. Про це в інтерв’ю "Українському Радіо" розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

"Курщина не є стабільною фронтовою територією, як східна Україна, тому там буде хитатися лінія фронту. Там – мобільна війна. Україна здійснює швидкі перекидання, переміщення військ для того, щоб виводити армію з-під ударів", – розповів він. 

За словами Тимочка, Росія не має достатньої кількості сил на Курському напрямку, аби швидко вибити ЗСУ з російської території. Почасти це є наслідком тієї інформаційної політики, яку веде Кремль.

Відео дня

"Путін нагадує пізнього Гітлера, часів середини 1944 року, коли він керував дивізіями, а не особовим складом. Якщо на карті була намальована позначка, що стоїть дивізія, то він й давав команду йти в атаку дивізією. А те, що дивізія за кількістю особового складу могла бути полком або в кращому випадку бригадою, й не могла виконувати цих завдань, його мало хвилювало", – розповідає Тимочко. 

Він зауважив, що для росіян проблема з Курщиною не лише у некомплектності наявних підрозділів, але й в тому, що цей напрямок загалом визначего як другорядний.

"На Курщині росіяни самі потрапили в свою інформаційну пастку, оскільки Путін намагався максимально зменшити інформаційний фон по Курщині. Першочерговість замість захисту своєї території вони надали питанню наступу на Покровськ. Оскільки сил і засобів в них не вистачає для того, щоб проводити масштабні військові операції в декількох напрямках, то ситуація на Курщині така, як є", – каже аналітик.

Бої в Курській області: останні новини

Як писав УНІАН, Курська операція відтермінувала початок мирних перемовин щодо закінчення війни в Україні. За словами військового експерта Івана Ступака, росіяни хотіли заморозити війну по поточній лінії фронту, однак тепер це означатиме українську окупацію частини Курщини. А на це Кремль піти не може.

Також ми розповідали, що не всі українські захисники розуміють цілі та необхідність проведення Курської операції. Разом з тим серед військових є думка, що війну давно треба було перенести на російську територію.

Вас також можуть зацікавити новини: