Росіяни намагаються штурмувати позиції ЗСУ на мотоциклах / скріншот

Росія активно застосовує в боях проти України штурмові загони мотоциклістів, щоб не витрачати техніку на своїх солдатів, упевнений екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Максим Жорін.

"На своїх ділянках відповідальності ми вже зустрічали подібні штурмові загони мотоциклістів, бачили їх застосування в боях. Єдине що - не змогли нікого опитати, тому що жоден з них до наших позицій не доїхав. Усі вони разом зі своїми мотоциклами залишаються валятися в полях і посадках", - зазначив він.

На думку бійця, іноді дійсно є сенс у використанні такої мобільної техніки малого розміру:

"Але це більше стосується якоїсь логістики, ні в якому разі не штурмових підрозділів. Просто рус*ки вирішили, що так дешевше - не витрачати на своїх техніку. Може, під***в навіть спецназ тренує до таких дій, але за фактом на полі бою це виглядає як повна діч. Один кулеметник або автоматник може спокійно "зняти" всю групу".

Росіяни намагаються штурмувати на мотоциклах - відео

Нальоти на мотоциклах - нова "дика" техніка РФ

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що нальоти російських військових на мотоциклах, позашляховиках, квадрициклах і баггі, наразі становлять близько половини всіх атак на деяких ділянках фронту.

"Ця тактика вирішує, хоча і з великим ризиком, ключову тактичну задачу війни в Україні для обох сторін: як перетнути заміноване відкрите поле під наглядом дронів і під артилерійським вогнем", - писали в The New York Times.

Наголошувалося, що Росія для наступу експериментувала з різними підходами до перетину відкритих полів, і останнім є напади на мотоциклах.

Вас також можуть зацікавити новини: