Після втрати Вуглегірська один фланг просів / фото facebook.com/UALandForces

Найближчим часом росіяни можуть активізуватися на Запорізькому напрямку, заявив в ефірі "Radio NV" військовий експерт Михайло Жирохов.

"Якщо буде дозволяти погода, то в найближчі дні росіяни можуть активізуватися на Запорізькому напрямку. Тим більше там у них складається така стратегічна ситуація, що після втрати Вуглегірська і населених пунктів один фланг, лівий, він просів. І тому росіяни не можуть цим не скористатися, щоб почати активні бойові дії на цій ділянці", – сказав Жирохов.

Експерт також додав, що напередодні росіяни провели на цьому напрямку ротацію, то ж ці підрозділи мають можливості для наступу принаймні в короткій перспективі. 

Відео дня

"Тобто в найближчі дні, або тижні. Але все залежить від погоди. Оскільки там степова зона. І всі комунікації, вся логістика тримається на польових дорогах", – додав Жирохов.

Ситуація на фронті залишається складною: що треба знати

Напередодні аналітики DeepState повідомили, що російським окупантам вдалося просунутися в місті Селідове Донецької області. Крім того вони відзначають просування й в інших населених пунктах області.

"Враховуючи ситуацію, яка склалася у Селидовому за вчора та сьогодні, то варто розуміти, що брехня погубить не тільки суміжні підрозділи, а й буквально все і всіх", - додали аналітики.

Похолодання і погіршення логістики на Донбасі змусить росіян змінити тактику і відмовитися від своїх "улюблених скутерів". Про це розповів начальник розвідки артилерії 4 бригади "Рубіж", капітан Нацгвардії України Володимир Назаренко.

Вас також можуть зацікавити новини: