ЗСУ розбили ворожий ЗРК "Тор" / фото фейсбук міноборони РФ

На півдні підрозділи ЗСУ знищили десятки одиниць озброєння та техніки окупантів, серед них – всепогодний потужний зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) "Тор".

Як повідомили у Силах оборони півдня України, за добу ворог втратив 28 одиниць озброєння та військової техніки. Серед них - 18 одиниці автомобільної та броньованої техніки, три  БпЛА, чотири гармати, дві станції РЕБ. Також знищено 16 БпЛА типу Shahed 136\137, уражено два бліндажі, чотири спостережні пункти та місце зберігання боєприпасів.

Наголошується, що серед втрат противника – потужний зенітно-ракетний комплекс "Тор", що є  всепогодним автономним мобільним засобом, має високу прохідність та підвищену вогневу міць. Згідно з відкритими джерелами, вартість такої установки становить понад $20 млн.

Відео дня

Крім того, впродовж доби втрати особового складу противника становили 107 осіб (вбиті та поранені).

У повідомленні також йдеться, що за цей час зафіксовано чотири спроби штурму  ворога на Оріхівському напрямку (Запоріжжя).

Йдеться, що на півдні окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують ударні БпЛА різних типів, ведуть аеророзвідку. Зокрема, за вчора ворог застосував 301 FPV-дрон, 8 ударних БпЛА типу "Ланцет", скинув з БпЛА  різних модифікацій 429 осколкових боєприпасів.

Що таке "Тор"

"Тор" - російський ЗРК малої дальності для вирішення завдань протиповітряної та протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Система призначена для прикриття військових об'єктів, перших ешелонів сухопутних з'єднань від ударів протирадіолокаційних та крилатих ракет, дистанційно пілотованих літальних апаратів, авіабомб. Може працювати як у ручному, за участю операторів, так і в автоматичному режимі. При цьому система "Тор" сама контролює зазначений повітряний простір і самостійно захоплює всі повітряні цілі, не впізнані системою "свій-чужий".

У Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що бійці 30-ї окремої механізованої бригади знищили російський танк так званим дроном-"драконом".  Ймовірно, це перший зафіксований випадок ураження техніки таким типом БПЛА. Вказується, що уразили танк бійці батальйону "Злі сапсани" в Донецькій області.

Вас також можуть зацікавити новини: