Селезньов проаналізував ситуацію в Курській області / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

На території Курської області виникла оперативна пауза. Ворогу не вистачає до 12 тисяч військових, щоб змінити ситуацію на свою користь, сказав військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу Київ24.

"Російські пропагандисти розповідають, що це російська армія накопичує резерви та ресурси. Але я думаю, що ситуація набагато гірша. Ворог зазнав серйозних втрат і йому потрібно щонайменше 10-12 тисяч, щоб мати тотальну перевагу на цій ділянці фронту і щоб докорінним чином вирішити питання Курської офензиви українських Сил оборони", – зазначив він.

За його  словами, сьогодні в Курській області зосереджено до 40 тисяч ворожих сил та засобів і це "кратно більше, ніж наших сил, які там виконують певне завдання". При цьому він підкреслив, що навіть така перевага не дала ворогу якихось результатів – спочатку росіяни посунули вперед, але потім застрягли.

Відео дня

Селезньов зазначає, що російська армія не має змоги смикнути з інших ділянок таку кількість особового складу. І тут на порядок денний виходить питання про північнокорейських солдат – саме про таку кількість військових з Північної Кореї іде мова.

"На сьогодні на території Росії вже перебуває 1500-1600 північнокорейських військових. Знову ж таке питання логістики і переміщення з Далекого Сходу до Курської області, особливо, якщо їх будуть переміщувати разом з бронетехнікою, то це займе до 4 тижнів", – зазначив експерт.

За його словами, навряд чи в найближчий час ситуація в Курській області може бути докорінно змінена через брак відповідних ресурсів у росіян.

Військові КНДР у війні РФ проти України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що є інформація про підготовку двох підрозділів військових із Північної Кореї – може бути навіть дві бригади по 6 тисяч людей, яких РФ може залучити до війни. За його словами, це виклик, але Україна знає як на нього відповісти. При цьому президент додав, що важливо, щоб від цього виклику не ховались і всі партнери.

Військовий експерт  Павло Нарожний зазначав, що кількість військ, які Північна Корея відправила на війну в Україну, навряд чи матиме критичний ефект на фронті.

За його словами, йдеться про 12 тис. бійців. Але угруповання ворога в Україні становить приблизно в 500 тис. бійців. Тобто ці 10 тис. – це 2%, у межах статистичної похибки.

Крім того, Північна Корея не воювала з 50-х років, хоч вони завжди готувалися до війни, але досвіду ведення бойових дій у них немає. Експерт додав, що якось розбавити російське військо корейським нереально, адже є дуже велика проблема – мовний бар'єр.

Вас також можуть зацікавити новини: