Тарас Загородній вважає, що перемогти можна, воюючи від оборони / скріншот

Україна може скористатися досвідом країн Антанти часів Першої світової війни, щоб перемогти Росію і мінімізувати свої втрати. Про це в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук" заявив керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній.

"Сценарій Першої світової війни в Україні можливий. Німеччину ж ніхто не вибивав контрнаступами з території Франції. Вони були настільки виснажені, що тікали з усіх країн Європи", - зазначив експерт.

Він додає, що нам слід менше дослухатися до іноземних експертів.

Відео дня

"Коли нам кажуть деякі розумники - давайте проводьте контрнаступи... Я вважаю, що ні! Ми маємо сказати - дайте нам зброю, щоб ми розгромили їхні штаби. І тоді питання, чи зможуть вони наступати, стане більшим", - вважає Тарас Загородній.

При цьому важливо зберегти нашу армію.

"Зараз ми входимо в зиму. Треба бити по їхній енергетиці і добивати нафтобази. Це важіль тиску на переговорах", - підсумував він.

Як закінчилася Перша світова війна

Під час Першої світової війни обидві протиборчі коаліції намагалися проводити масштабні та локальні наступальні операції. На останньому році війни країни Антанти провели одразу кілька великих наступів, які й підірвали військовий потенціал Німеччини вже остаточно.

Так, у липні 1918 року країни Антанти перейшли в контрнаступ після того, як вичерпався наступальний потенціал Весняного наступу Німеччини. Результатом стала відома Друга битва на Марні, яка вважається остаточним переломом у війні.

За тим послідували так звані Сто днів наступу Антанти - серія наступальних операцій, що призвела до остаточної поразки Німеччини. Включала битви на річці Соммі, при Сен-Кантені, Камбре і на інших ділянках фронту. Усе почалося 8 серпня і завершилося 11 листопада Комп'єнським перемир'ям, що означало поразку Німеччини.

Вас також можуть зацікавити новини: