Український воїн розкрив деталі оборони Харківської області / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Продовжується повномасштабна війна в Україні проти росіян, і один з українських морських піхотинців, який воював у Херсонській області, розповів деталі стримування нового наступу росіян у Харківській області.

Воїн сказав BBC, що "все відбувалося поспіхом, і не було ніякої підготовки". За його словами, Харківщину від супротивників боронять і морські піхотинці, і територіальна оборона, і Нацполіція, і Державна прикордонна служба. "Також у небі більше безпілотників, ніж на східному березі Дніпра", - додав воїн.

Місяцями Олексій (журналісти домовилися не розголошувати його справжнє ім'я, - Ред.) боровся за те, щоб утримати тонку смужку землі в оточенні російських військ (мабуть, йшлося про плацдарм на лівобережжі Дніпра у Кринках, - Ред.). "Тепер його кинули захищати натиск Москви на Харківщині, як і багатьох інших солдатів, які прибули з інших частин української лінії фронту. Це передислокація, що є симптомом нового фокусу цієї війни", - вважає видання.

Відео дня

Важливі новини України про війну - зараз це варте уваги

Росіяни на початку травня почали намагатися активно наступати в Харківській області та змогли взяти під контроль низку населених пунктів. Українські воїни дали гідну відсіч ворогам. 

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що окупантам нещодавно вдалося просунутися у центрі міста Вовчанськ по вулиці Соборній. Аналітики додали, що, імовірно, українським воїнам потрібно просунутися лише приблизно на 200 метрів, щоб повністю оточити місцевий агрегатний завод, на території якого нібито є росіяни.

Вас також можуть зацікавити новини: