Ігаль Левін вважає Курську операцію успішною / колаж УНІАН, фото 56 ОМБр, кадр із відео

Попри спроби росіян вибити ЗСУ, український плацдарм у Курській області існує вже два місяці і стягує на себе значні сили агресора. Це означає, що операція себе виправдала, вважає ізраїльський військовий оглядач Ігаль Левін.

Він зазначив, що з початком періоду осінніх дощів імовірність повного вигнання ЗСУ з Курської області знижується. При цьому невелике українське угруповання, яке за оцінками становить близько 10 тисяч бійців, сковує тут російські сили чисельністю близько 30-50 тисяч осіб.

"Якщо ці оцінки вірні, то план українського Генштабу з диверсифікації ресурсів вдався. Підозрюю, що якщо Суджу до повної зими і холодів так і не відіб'ють, то українці перетворять її (якщо ще ні) на повноцінний вузол оборони якраз до весни", - вважає Левін.

Відео дня

Він також звернув увагу на те, що зараз російська авіація і артилерія стирають у пил села Курської області. Хоча саме по собі це не здорово, в іншому випадку ці бомби і снаряди летіли б на українські села і міста, зазначає аналітик.

Бої в Курській області: останні новини

Як писав УНІАН, Росія зробила кілька спроб вибити ЗСУ з Курської області. Хоча агресору вдалося домогтися певних тактичних успіхів, президент Зеленський запевняє, що ЗСУ тримають призначені рубежі.

Тим часом західні ЗМІ рясніють депресивними публікаціями на тему того, що Україна скоро втратить контроль над курським плацдармом. При цьому висловлюються твердження, що Курська операція нібито не досягла своїх завдань.

Вас також можуть зацікавити новини: