Експерт вважає, що в Курській області потрібно міняти стратегію/ фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Україні не варто зосереджуватися на тому, скільки населених пунктів ЗСУ тримають в Курській області. Таку думку висловив військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі "Radio NV".

"Щодо Курського напрямку - треба відійти від контролю населених пунктів, лінії фронту, як це ми говоримо про якийсь інший напрямок. Там маневрова війна, і там контроль за населеним пунктом не є важливим. Важливо, як перехоплюються комунікації та яким чином контролюються основні пункти. Там осередкова оборона, наступ", – сказав експерт.

Жирохов також додав, що в такому випадку не може бути стабільної лінії фронту. І те, що росіяни взяли під контроль той чи інший населений пункт – це "не означає нічого".

Відео дня

"І коли західні аналітики малюють карти, на яких Україна втратила 50% територій, що захопила – давайте говорити відверто, що там і не було завдання тримати ті чи інші населені пункти. Так, є стратегічні пункти, які тримають. Але вони знаходяться на трасі, на певних дорогах, які контролюють підходи до Суджі та ще двох-трьох населених пунктів. Все інше може переходити з рук у руки хоч два рази на день. І це ніяк не впливатиме на загальний хід цієї маневрової операції", – пояснив Жирохов.

Ситуація в Курській області: важливі новини

Напередодні військовий оглядач Василь Пехньо відзначив, що росіяни наразі намагаються затягнути ЗСУ до пастки в Курській області. Зокрема, Кремль хоче провернути тут такий же сценарій, який вдався Києву під час наступу РФ в Харківській області.

Тим часом військовий експерт Роман Світан вважає, що Курська операція вже виправдала себе. Адже якби РФ перекинула 50 тисяч резервів, які діють на Курщині, у Донецьку область, то окупанти "вже стояли б під Павлоградом".

Вас також можуть зацікавити новини: