Генерал Крістіан Фройдінг оцінив Курську операцію ЗСУ / фото facebook.com/UALandForces

Українська операція в Курській області мала свій сенс, але вона не зупинила російський наступ на Донбасі. Про це в інтерв’ю RND розповів Голова спецштабу з питань допомоги Україні при Міноборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг.

"Ми бачимо, що фокус російських атак залишається на Донбасі. Росіяни тут щодня незначно просуваються – хоча й з величезними втратами. Їм вдається щодня анексувати трохи більше України. Втрата Вуледара показала це. Ця втрата також посилює тиск на Покровськ", – каже він.

Фройдінг не наважився озвучити можливі строки окупації Покровська, але висловив думку, що спроба України послабити російський тиск на цьому напрямку через операцію частини Курської області не спрацювала – Росія не зняла війська зі сходу України.

Відео дня

Разом з тим німецький генерал вважає виправданою операцію на Курщині.

"Це не був акт відчаю. Більше того, Україна й донині спроможна утримувати завойовані території в Курській області. Це все ще може створити можливості", – сказав він, вказавши зокрема на використання курських територій в якості "розмінної монети" під час можливих мирних переговорів.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, після окупації Вугледара російські загарбники можуть зосередити наступальні зусилля у Запорізькій області – вже за 3-7 днів. За словами речника Сил оборони півдня Владислава Волошина, зараз ворог проводить певні перегрупування сил і засобів для того, щоб продовжити штурмові дії. 

Також ми розповідали, що Україна, ймовірно, притримує контрнаступ до виборів у США на прохання Білого дому. На це вказує зокрема відсутність на фронті деяких відомих бригад.

Вас також можуть зацікавити новини: