Україні потрібна професійна армія / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

Перемога настане тоді, коли російські окупанти настільки боятимуться міці українців, що відмовлятимуться йти воювати в Україну навіть за два мільйони рублів. Про це сказав командир 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" полковник Ігор Оболєнський в ефірі авторського проєкту Романа Кравця "Дивись" в "Українській правді" .

За його словами, перемога для нього особисто наступить тоді, коли противник буде боятися українців так, що для нього іти на поле бою буде рівнозначне смерті.

"Зараз їх заманюють грошима – в Україну вони ідуть воювати за 2 мільйони, а в Африку - за 500 чи 700 тисяч. Коли вони будуть відмовлятися від цих 2 мільйонів і їхати Африку, то це буде успіх. Для мене перемога - це страх москалів заходити в Україну", - наголосив Оболєнський.

Відео дня

За його словами, зараз робиться все, щоб рухатися до перемоги. При цьому підкреслив, що сьогодні українське військо і народ робить неможливе, бо "друга армія в світі" ледве просувається на полі бою.

"Вона просувається по 100 метрів в день, маючи ракети і танки", - сказав комбриг НГУ.

При цьому підкреслив, що нам треба готувати професійне військо. За його словами, Україна зараз на етапі "локальної війни" і необхідно готувати ще один корпус, який буде ефективно застосований. Оболєнський вважає, що активна фаза війна буде тривати до того часу, поки противник не зупиниться.

"Вона буде активна до того часу, коли протягом півроку противник не матиме жодної можливості просування. Як тільки він матиме десь успіх, то вона буде продовжуватися", - наголосив він.

При цьому зазначив, що не боїться "заморозки" війни.

"А чого боятися? Війна це робота для мене і професійних військових. Я порівнюю нашу роботу з шахтарями, де також, коли спускаєшся в шахту, є ризик для життя. Але ти працюєш там відбійним молотком і повертаєшся назад. Тому нам потрібно професійне військо", - підкреслив комбриг.

Він вважає, що в нинішній ситуації "заморозка" війни була б стратегічним виграшем.

"Скільки тому Путлеру років – 72? Добре, 10 років почекаємо і поготуємося", - зазначив Оболєнський.

Він вважає, що під час заміни Путіна на посаді президента Росії буде певний проміжок часу, який Україна повинна використати дуже ефективно.

"І ми це зробимо, а це залежить від війська, народу і політичної влади, і ми повинні бути як одне ціле. 10 років війни вже було. Мені треба почекати 10 років поки Путін здохне? Та легко. Дайте мені можливість бути ефективним, щоб разом "вирвати" цю перемогу", - сказав комбриг.

Оболєнський вважає, що країни НАТО не готові себе захищати в разі розв’язання великої війни на їх території. За його словами, вони готові протистояти на першому етапі завдяки професійній армії.

"Але далі, коли треба включитися вже народу, то думаю ні. На даний час Європа почуває себе досить захищено і комфортно завдяки НАТО, будучи впевненими, що їм допоможуть озброєнням і людьми", - сказав він.

При цьому висловив сподівання, що Україна буде в цьому Альянсі і країни НАТО будуть нам допомагати.

"Заморозка" або завершення війни в Україні

Як повідомляв УНІАН, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу сказав, що "замороження війни, за якого окуповані території України залишаться під контролем Росії, стане для України "м'якою капітуляцією".

Зазначає, що, за такого сценарію, Москва вважатиме себе переможницею у війні, а в самому Кремлі не відбудеться змін. При цьому Росія не відмовиться від бажання знищити Україну.

Президент України Володимир Зеленський на саміті "Україна - Південно-Східна Європа" зазначив, що ситуація на полі бою в Україні створює можливість зробити кроки щодо припинення війни не пізніше 2025 року.

Вас також можуть зацікавити новини: