За словами Паліси, після перемоги буде ще багато роботи / колаж УНІАН, фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу, скріншот

Командир 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр Павло Паліса заявив, що українській армії для успіхів на полі бої потрібні зміни. За його словами, військо повинно бути гнучким, здатним залучати нові технології та людей у тому числі й цивільних, щоб отримати перевагу над противником.

В інтерв'ю NV комбриг пояснив, що для створення умов для наступу в Україн потрібно стабілізувати лінію фронту, покращити структуру армії та системи управління. Він зауважив, що невдалий мир стане лише періодом перед наступною війною.

"Мир і перемога — це дуже різні речі. Якщо ми втратимо пів України — це не перемога. Такий мир — лише час перед наступною війною. Я втратив багато друзів. Я провів багато часу далеко від своєї родини. І я не хочу все життя думати, що втратив цей час просто так", — наголосив Паліса.

Відео дня

У його розумінні перемога у війні - це не просто знищення ворожої армії, а й певні зусилля після цього. За словами захисника, аби мати справжню перемогу після останнього пострілу на полі бою, потрібно розбудувати сильну Україну "з потужною системою безпеки, з армією високої готовності та суспільством, що зростає".

Війна в Україні - останні новини

The Telegraph вважає, що війна в Україні може перерости в Третю Світову війну, залежно від того, яка реакція буде від світових союзників України у відповідь на відправку Північною Кореєю своїх військових на допомогу РФ

Водночас офіцер Збройних сил України Мирослав Гай зазначає, що Сили оборони зможуть зупинити наступ росіян, еоли матимуть хоча б паритет у кількості боєприпасів.

Для того, аби стабілізувати фронт та створити резерви для наступальних операцій, Україні потрібно мобілізувати півмільйона осіб, вважає ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий в інтерв'ю УНІАН. 

Вас також можуть зацікавити новини: