Українські піхотинці показують найвищий рівень героїзму, заявив Петро Кузик / колаж УНІАН, фото 47-ї ОМБр, скріншот

Серйозною проблемою для ЗСУ на фронті в Україні є слабке прикриття піхоти. Про це розповів командир батальйону "Свобода" Петро Кузик, передає 24 канал.

"Є великі прогалини з прикриттям піхоти від ворожих дронів. Порівняно з ворогом, ми слабо прикриваємо бійців РЕБами, піхота майже не прикрита контрбатарейною боротьбою", - заявив боєць.

Однак, і в таких умовах українські піхотинці показують найвищий рівень героїзму, витривалості та стійкості, додав Кузик:

Відео дня

"Він не просто захмарний, а недосяжний для натовських сил і солдатів будь-яких країн. Я не перебільшую. Ми виконуємо завдання на межі можливого".

За його словами, дуже важлива при цьому злагоджена робота між усіма підрозділами, бо допомога від інших частин є суттєвим фактором. Зазначається, що у зв'язку з дефіцитом засобівв українським бійцям доводиться кооперуватися із сусідніми підрозділами, ділитися боєприпасами, інформацією.

Війна в Україні: втрати Росії

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо становлять близько 672 тисяч 850 чоловік особового складу. За минулу добу українські захисники ліквідували 1 тисячу 450 російських окупантів.

Також РФ втратила на полі боїв в Україні щонайменше: танків - 8 тис. 997, брованих машин - 17 тис. 969, артилерійських систем - 19 тис. 459, РСЗВ - 1 тис. 231, засобів ППО - 978, літаків - 369, вертольотів - 329.

Вас також можуть зацікавити новини: