Кім нагадав, що сьогодні Президент презентував план перемоги / скріншот

Якщо в нас буде затверджений чіткий план перемоги, розуміння, що Україна має можливість побороти ворога у певні конкретні строки, то це має збільшити число бажаючих йти захищати країну, переконаний голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Про це він сказав в ефірі День.LIVE, говорячи про ситуацію з мобілізацією в області.

"Мені ставлять завдання по мобілізації, які маю виконувати. Люблю я це, чи не люблю. Блокпости ми зменшуємо. Кількість відпрацювань збільшуємо по області. І питання не в кількості, а в якості. Тому що на зараз, якщо ми виконуємо завдання, дуже багато підрозділів ЗСУ не приймають бійців. Тому що в них (мобілізованих - УНІАН) слабка мотивація. Тому ми намагаємося працювати здебільшого через рекрутингові центри, через єдиний центр мобілізації. Підбирати людей, які хочуть і можуть", - зазначив Кім. 

За його словами, більшість миколаївців пішли на війну добровольцями ще на початку. Наразі доводиться працювати переважно з тими, хто не хоче йти на фронт, але це треба робити. 

Відео дня

"Сьогодні Президент презентував план перемоги. Я гадаю, якщо в нас буде чіткий план перемоги затверджений, ми будемо розуміти, що у нас є можливість у якісь конкретні строки перемогти, то  людей значно додасться. Тому що просто це втома людей і російські ІПСО допомагають приймати неправильні рішення", - зазначив Кім. 

План перемоги Зеленського - деталі

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Президент Володимир Зеленський презентував у парламенті України план перемоги України. Він включає 5 пунктів, три з яких мають секретні додатки. Першим пунктом визначено негайне запрошення України до НАТО. У Плані йдеться про продовження операцій ЗСУ на території РФ, також пропонується розмістити в Україні "комплексний неядерний стратегічний пакет стримування", який має бути достатнім для захисту від будь-якої військової загрози з боку Росії. 

Завтра Зеленський планує представити план перемоги України на саміті Євросоюзу. 

За словами українського глави держави, якщо почати рухатися конкретно з цим планом перемоги просто зараз, то, можливо, вдасться завершити війну не пізніше, ніж наступного року. 

Словацький прем'єр Роберт Фіцо заявив сьогодні, що є висока ймовірність швидкого закінчення війни в Україні, і натякнув на можливі новини з цього питання вже завтра.

Як відомо, раніше Зеленський презентував план політикуму США,  а також низці лідерів країн  Західної Європи. Видання Associated Press інформувало, що Зеленський у вересні дав союзникам три місяці на ухвалення положень плану перемоги України.

Вас також можуть зацікавити новини: