Також військовий розповів, на яких напрямках намагається просуватися противник / колаж УНІАН, скриншот, фото Вікіпедія

Українські військові почали знаходити важливі та дорогі системи ворога, а саме комплекси ППО та РСЗВ, які вдається знищувати. Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі "Українського радіо".

"Два дні тому була інформація про чотири ворожі одиниці систем протиповітряної оборони та декілька систем реактивного залпового вогню. Це свідчить про те, що й ми почали знаходити їхні дуже важливі і дорогі системи, бо РСЗВ - крім "Градів", ті ж "Смерчі" - росіяни мають у дуже обмеженій кількості. Масу з них ми "винесли" на початку широкомасштабного вторгнення, коли вони були на маршах. А системи ППО - ті ж "Тори" - це показник того, що вдається вибивати їхнє повітряне прикриття біля лінії фронту. "Тори", як правило, збивають безпілотники, хоча їхнє основне призначення - збивати авіацію", - наголосив він.

Також Тимочко розповів про втрати окупантів на фронті. За його словами, кількість знищених загарбників кожного дня свідчить про активізацію бойових дій. 

Відео дня

"Маємо інформацію, що зараз ворог намагається прорватися до Торецька, там відбуваються надзвичайно активні бої. Крім цього, не стихає Курахівський напрямок, Курахове-Селидове, там надзвичайно серйозні бої, оскільки ворог хоче на цьому напрямку вирівняти лінію фронту. Також це район Покровська, бо ми знаємо, що ворог робив спроби атакувати в районі Водяного, північно-східніше від Вугледару. Активізується Роботинський виступ, зокрема це район Старомайорського. Там немає танкових атак, але активізувалась піхота", - зауважив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Крім того, за словами військового, армія РФ намагається атакувати в районі Вовчанська, Липців, що на Харківському напрямку. Також спостерігається активність боїв на Лимано-куп'янському напрямку, а саме в бік Оскільського водосховища. Тимочко додав, що російські окупанти також стягнули додаткові сили й на Курську область, там вони намагалися контратакувати. 

Ситуація на фронті - останні новини

Раніше командування Сил підтримки ЗСУ повідомило, що лише за вересень 2024 року армія РФ 250 разів застосувала проти українських військових боєприпаси, які споряджені небезпечними хімічними речовинами. Йдеться про К-51 та РГ-ВО, які переважно використовують для боротьби із заворушеннями. 

Також повідомлялось, що російські окупанти зайшли у Торецьк, що у Бахмутському районі Донецької області, зокрема вони змогли дійти до шахти "Центральна". Речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції "Лють" Артем Джепко наголосив, що ситуація в Торецьку досить динамічна та постійно змінюється.

Вас також можуть зацікавити новини: